In Memoriam: Dhr. Fred Bouter

Met grote droefheid brengen wij u op de hoogte van het overlijden van Dhr. Fred Bouter op 16 augustus 2024.

Fred had een gevarieerde carrière in nautische en luchtvaartfuncties waarvan we slechts enkele facetten kunnen aanhalen. Vijf jaar lang fungeerde hij als officier op de koopvaardij aan boord van vrachtschepen en zeesleepboten. Als reserveofficier bij de Koninklijke Marine maakte hij deel uit van de bemanning als navigator/waarnemer/tactisch coördinator op Lockheed Neptune en Grumman Tracker vliegtuigen die opereerden vanaf de wal en vliegdekschepen. Bij Fokker Aircraft vervulde hij onder andere de functies van Maritime Specialist, Executive Staff Officer Flight Crew Training & Operations Support, en Head of Flight Crew Training & Operations Support a.i. Na de teloorgang van Fokker Aircraft werkte hij een periode voor een ingenieursbureau. Aansluitend volgde een aanstelling bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) als Manager Informatie & Documentatie tot aan zijn pensionering.

Ook na zijn pensioen bleef Fred erg actief. Zo ondersteunde hij o.a. het bedrijf Cormorant SEAplanes als adviseur. Hij bleef van de zee houden en zeilde onder meer trans-atlantisch van west naar oost, van Miami in Florida via de Bahama’s, Bermuda en de Azoren naar Faro in Portugal.

Fred was erg actief binnen het NIN. Hij lag aan de basis van de jaarlijkse General Aviation workshops die uitgroeiden tot de Netherlands General Aviation Symposia (NGAS). Hij was ook een sleutelfiguur en co-organisator van de workshops Recreatievaart.

Het NIN wenst zijn familie, vrienden en omgeving veel sterkte toe.

Fred Bouter
Luitenant ter zee der 2e klasse oudste categorie waarnemer b.d.
‘s-Gravenhage, 19 juli 1942 – Gouda, 16 augustus 2024